Blog

Blog – Paksoi – Pak choi

Paksoi – Pak choi Juni 2016: Grace Bosch (diëtist) Sinds kort ben ik een groenteabonnement aan het uitproberen van de Hooge Kamp; een tuinders bedrijf met een biologische en duurzame aanpak. De groenten worden daarbij direct aan de consumenten geleverd met behulp van afhaaladresjes, waar je de groenten eens per week kan afhalen. De groenten […] Lees verder »

Blog – Appel Chips

Appel Chips Juli: Grace Bosch (diëtiste) Ben jij ook zo gek op chips? Als je na een lange, vermoeide dag heerlijk onderuit gezakt op de bank zit. Chipje erbij, een lekker drankje. Ontspanning is voor veel mensen een echte beloning. Maar wat tikt chips aan in de calorieën, chips bevat namelijk 540 kcal per 100 […] Lees verder »

Blog – ‘Chickpeas’

‘Chickpeas’ Maart: Grace Bosch (diëtist) Heb jij ook zo vaak op vrijdagavond zin in iets lekkers, maar wil je niet gelijk aan de chips of kaas en worst? Een goed alternatief zijn geroosterde ‘chickpeas’, ook wel kikkererwten. Een kikkererwt is een peulvrucht en bevat per 100 gram ongeveer 127 kcal, 55 gram koolhydraten, 20 gram […] Lees verder »

Blog – Mmmm Granola!

Mmmm Granola! Februari: Grace Bosch (diëtist) Granola, dit heerlijke mengsel blijf ik maken.. opnieuw en opnieuw. Als ontbijt met yoghurt en fruit of lekker als uitgesteld toetje in de loop van de avond. Zo één keer in de twee weken word ik thuis dan ook aangespoord om granola te maken; de voorraad is dan al […] Lees verder »

Blog – SpringRolls

SpringRolls November: Grace Bosch (diëtist)  Ben jij op zoek naar een nieuw tussendoortje of een heerlijk gezonde lunch? Dan moet je echt een Spring Rolls proberen. Spring Rolls zijn rolletjes van geweekt rijstpapier. Deze velletjes rijstpapier kun je met oneindig veel variaties vullen. Vaak worden hier diverse groenten voor gebruikt. Naast de groenten kan er […] Lees verder »

Blog – Goede voornemens!

Goede voornemens! Januari: Grace Bosch (diëtist)  Een nieuw jaar, oftewel tijd voor goede voornemens. Minder snoepen, minder drinken, meer bewegen.. Echter vallen veel mensen op de eerste dag van het goede voornemen, nieuwjaarsdag, alweer terug in hun oude gedrag. “Nou nog één oliebol dan, de allerlaatste”. “Wijntje? Lekker: Het is niet voor niks een Nieuwjaar […] Lees verder »

Blog – Stil aan de overkant

Stil aan de overkant December: Hans Bosch (vader)  “Het is stil aan de overkant, het is stil aan de overkant, het is stil aan de overkant, het is stil aan de overkant”. Dat liedje kent vrijwel iedereen. Het wordt gezongen op de voetbaltribunes. Ik ben eens op zoek gegaan naar de herkomst van dat liedje […] Lees verder »

Blog – Het JoJo effect

Het JoJo effect Mei: Hans Bosch (vader)  Ik vraag het me op eens af. Weet iedereen wel wat het JO-JO effect is? Hoezo JO JO? Wat is JO JO, Wie is JO JO, waarom JO JO? JO JO is Joanna Noëlle Blagden Levesque. Een zangeres die al op amper dertienjarige leeftijd wist door te breken […] Lees verder »

Blog – Cijfertik

Cijfertik Februari 2015: Hans Bosch (vader)  Niet iedereen weet het maar ik heb een cijfertik. Misschien is het ook wel een beetje dwangmatig. Als ik de trap oploop tel ik de treden. Elke dag. Terwijl ik heel goed weet dat die trap 13 treden heeft. Met die wetenschap zullen jullie beseffen dat het voor mij […] Lees verder »

Blog – Let’s Go!

Let’s Go! Januari 2015: Hans Bosch (vader)  Het is sowieso moeilijk om een verzoek van één van je kinderen te weigeren. Maar het wordt nog moeilijker als die dochter ook je diëtist is. Dat is ook degene waar ik een commitment mee ben aangegaan. We gaan samen afvallen. Met de nadruk op samen. Samen staan […] Lees verder »

Blog – Vis

“Éénmaal Vis in de week” Juli 2016: Grace Bosch (diëtist) Vis “Vis is gezond, eet twee keer vis in de week”, luidde het advies van de Gezondheidsraad sinds 2006. Echter is dit advies veranderd in de nieuwe richtlijnen; vanaf heden wordt slechts één keer in de week vis aanbevolen. Vis is een belangrijke bron van meervoudig onverzadigde […] Lees verder »

Blog – Vlees

Vlees Juni 2016: Grace Bosch (diëtist) Vlees heeft in de afgelopen jaren steeds meer het onderspit moeten delven. Vlees staat steeds meer in het nieuws en komt ook veelvuldig aan bot in documentaires als ‘vleesverlangen’, ‘cowspiracy’ en ‘forks over knives’. Dat dit niet voor niks is, bevestigde de Richtlijnen Goede Voeding eind 2015. Bij vlees […] Lees verder »

Blog – Herfstgroenten

Herfstgroenten  November: Grace Bosch (diëtist) Inmiddels zitten we alweer in eind november, het is weer herfst. Het is dus hoogste tijd voor herfstige seizoensgroenten! Maar waarom eigenlijk? Het is belangrijk om ook in de herfst voldoende groenten te eten. Groenten zitten vol vitaminen en mineralen: goed voor de weerstand, het behouden van een juist […] Lees verder »

Blog – Portiegrootte: weet jij wel hoeveel je eet?

Portiegrootte: weet jij wel hoeveel je eet? November: Grace Bosch (diëtist) Een veel gestelde vraag tijdens mijn consult is: wat is een juist portie grootte en hoe ziet de verdeling van een maaltijd er daarbij uit? Wat mij opvalt, is dat mensen vaak niet kunnen vertellen hoe groot hun huidige portie is! Bij gezonde voeding gaat […] Lees verder »

Blog – Een gezonde barbecue

Een gezonde barbecue Juni: Grace Bosch (diëtiste) Er is mooi zomers weer voorspeld voor het weekend.. en wij Nederlands duiken massaal de schuur in om de barbecue te ontvlammen. Lekker gezellig met familie of vrienden in de tuin, voorzien van een hapje en een drankje. Een barbecue betekend echter wel vaak veel vlees, veel brood […] Lees verder »

Blog – Gezonde tussendoortjes!

Gezonde tussendoortjes! Januari 2015: Grace Bosch (diëtist) Gezond eten kan een hele opgave zijn. Er moeten veel afwegingen gemaakt worden, waarbij gezonde alternatieven niet altijd voor de hand liggen. Ik krijg dan ook vaak de vraag wat “gezonde tussendoortjes” zijn. Vandaar deze blog met als doel de keuze wat makkelijker te maken. Tussendoortjes zijn namelijk […] Lees verder »

Blog – 5 tips voor het koken zonder pakjes en zakjes

5 tips voor het koken zonder pakjes en zakjes   Maart 2019: Grace Bosch, diëtist Tijdens spreekuren hoor ik geregeld dezelfde vragen terugkomen. Één daarvan is “hoe te koken zonder pakjes en zakjes”. Dit kan zijn door calorieën te verminderen bij overgewicht, maar ook voor bijvoorbeeld het verlagen van de suiker bij diabetes of het […] Lees verder »

Blog – Stamppot tijd!

Stamppot tijd!   Februari 2019: Manon van Aalst, diëtist We zitten al een tijdje in de winter die eindigt op 20 maart 2019. Voor de meeste mensen hoort bij de winter een lekkere stamppot. Aangezien we nog dik een maand te gaan hebben in de wintertijd, maar je natuurlijk niet alleen in de winter een […] Lees verder »

Blog – Bewegen in de winter!

Bewegen in de winter! Januari 2019: Grace Bosch, diëtist Op het spreekuur krijg ik vaak te horen dat het lastig is om het beweegpatroon in de winter actief te houden. Het is koud, er staat een wind, het regent en het is ook nog eens vroeg donker. Het lonkt om binnen te blijven, waar het […] Lees verder »

Blog – Doelen Stellen!

Doelen Stellen!   Januari 2019: Manon van Aalst, diëtist 2019, een nieuw jaar, een nieuwe start. Mijn collega Grace Bosch heeft al eens eerder een blog geschreven over goede voornemens. Een nieuw jaar betekent namelijk voor veel mensen voornemens maken. Sommige voornemens zijn nieuw, maar andere voornemens heb je misschien ook vorig jaar gemaakt maar […] Lees verder »

Blog – Peulvruchten

“2016 het jaar van de Peulvrucht”   Juli 2016: Grace Bosch (diëtist) 2016, Het jaar van de Peulvruchten! De Gezondheidsraad adviseert om wekelijks een peulvrucht te eten. Wij Nederlanders eten echter maar gemiddeld 1 gram peulvruchten per persoon per dag. Om de peulvruchten consumptie te stimuleren is 2016 bekroond tot het jaar van de peulvrucht! […] Lees verder »

© 2024 Diëtistenpraktijk Gracefullfood | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafische vormgeving Door Doreen | Technische realisatie Sieronline B.V.