Recepten

Blog – Paksoi – Pak choi

Paksoi – Pak choi Juni 2016: Grace Bosch (diëtist) Sinds kort ben ik een groenteabonnement aan het uitproberen van de Hooge Kamp; een tuinders bedrijf met een biologische en duurzame aanpak. De groenten worden daarbij direct aan de consumenten geleverd met behulp van afhaaladresjes, waar je de groenten eens per week kan afhalen. De groenten […] Lees verder »

Blog – Appel Chips

Appel Chips Juli: Grace Bosch (diëtiste) Ben jij ook zo gek op chips? Als je na een lange, vermoeide dag heerlijk onderuit gezakt op de bank zit. Chipje erbij, een lekker drankje. Ontspanning is voor veel mensen een echte beloning. Maar wat tikt chips aan in de calorieën, chips bevat namelijk 540 kcal per 100 […] Lees verder »

Blog – ‘Chickpeas’

‘Chickpeas’ Maart: Grace Bosch (diëtist) Heb jij ook zo vaak op vrijdagavond zin in iets lekkers, maar wil je niet gelijk aan de chips of kaas en worst? Een goed alternatief zijn geroosterde ‘chickpeas’, ook wel kikkererwten. Een kikkererwt is een peulvrucht en bevat per 100 gram ongeveer 127 kcal, 55 gram koolhydraten, 20 gram […] Lees verder »

Blog – Mmmm Granola!

Mmmm Granola! Februari: Grace Bosch (diëtist) Granola, dit heerlijke mengsel blijf ik maken.. opnieuw en opnieuw. Als ontbijt met yoghurt en fruit of lekker als uitgesteld toetje in de loop van de avond. Zo één keer in de twee weken word ik thuis dan ook aangespoord om granola te maken; de voorraad is dan al […] Lees verder »

Blog – SpringRolls

SpringRolls November: Grace Bosch (diëtist)  Ben jij op zoek naar een nieuw tussendoortje of een heerlijk gezonde lunch? Dan moet je echt een Spring Rolls proberen. Spring Rolls zijn rolletjes van geweekt rijstpapier. Deze velletjes rijstpapier kun je met oneindig veel variaties vullen. Vaak worden hier diverse groenten voor gebruikt. Naast de groenten kan er […] Lees verder »

Blog – 5 tips voor het koken zonder pakjes en zakjes

5 tips voor het koken zonder pakjes en zakjes   Maart 2019: Grace Bosch, diëtist Tijdens spreekuren hoor ik geregeld dezelfde vragen terugkomen. Één daarvan is “hoe te koken zonder pakjes en zakjes”. Dit kan zijn door calorieën te verminderen bij overgewicht, maar ook voor bijvoorbeeld het verlagen van de suiker bij diabetes of het […] Lees verder »

Blog – Stamppot tijd!

Stamppot tijd!   Februari 2019: Manon van Aalst, diëtist We zitten al een tijdje in de winter die eindigt op 20 maart 2019. Voor de meeste mensen hoort bij de winter een lekkere stamppot. Aangezien we nog dik een maand te gaan hebben in de wintertijd, maar je natuurlijk niet alleen in de winter een […] Lees verder »

© 2024 Diëtistenpraktijk Gracefullfood | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafische vormgeving Door Doreen | Technische realisatie Sieronline B.V.