Voedingsadviezen

Blog – Vis

“Éénmaal Vis in de week” Juli 2016: Grace Bosch (diëtist) Vis “Vis is gezond, eet twee keer vis in de week”, luidde het advies van de Gezondheidsraad sinds 2006. Echter is dit advies veranderd in de nieuwe richtlijnen; vanaf heden wordt slechts één keer in de week vis aanbevolen. Vis is een belangrijke bron van meervoudig onverzadigde […] Lees verder »

Blog – Vlees

Vlees Juni 2016: Grace Bosch (diëtist) Vlees heeft in de afgelopen jaren steeds meer het onderspit moeten delven. Vlees staat steeds meer in het nieuws en komt ook veelvuldig aan bot in documentaires als ‘vleesverlangen’, ‘cowspiracy’ en ‘forks over knives’. Dat dit niet voor niks is, bevestigde de Richtlijnen Goede Voeding eind 2015. Bij vlees […] Lees verder »

Blog – Herfstgroenten

Herfstgroenten  November: Grace Bosch (diëtist) Inmiddels zitten we alweer in eind november, het is weer herfst. Het is dus hoogste tijd voor herfstige seizoensgroenten! Maar waarom eigenlijk? Het is belangrijk om ook in de herfst voldoende groenten te eten. Groenten zitten vol vitaminen en mineralen: goed voor de weerstand, het behouden van een juist […] Lees verder »

Blog – Portiegrootte: weet jij wel hoeveel je eet?

Portiegrootte: weet jij wel hoeveel je eet? November: Grace Bosch (diëtist) Een veel gestelde vraag tijdens mijn consult is: wat is een juist portie grootte en hoe ziet de verdeling van een maaltijd er daarbij uit? Wat mij opvalt, is dat mensen vaak niet kunnen vertellen hoe groot hun huidige portie is! Bij gezonde voeding gaat […] Lees verder »

Blog – Een gezonde barbecue

Een gezonde barbecue Juni: Grace Bosch (diëtiste) Er is mooi zomers weer voorspeld voor het weekend.. en wij Nederlands duiken massaal de schuur in om de barbecue te ontvlammen. Lekker gezellig met familie of vrienden in de tuin, voorzien van een hapje en een drankje. Een barbecue betekend echter wel vaak veel vlees, veel brood […] Lees verder »

Blog – Gezonde tussendoortjes!

Gezonde tussendoortjes! Januari 2015: Grace Bosch (diëtist) Gezond eten kan een hele opgave zijn. Er moeten veel afwegingen gemaakt worden, waarbij gezonde alternatieven niet altijd voor de hand liggen. Ik krijg dan ook vaak de vraag wat “gezonde tussendoortjes” zijn. Vandaar deze blog met als doel de keuze wat makkelijker te maken. Tussendoortjes zijn namelijk […] Lees verder »

Blog – Peulvruchten

“2016 het jaar van de Peulvrucht”   Juli 2016: Grace Bosch (diëtist) 2016, Het jaar van de Peulvruchten! De Gezondheidsraad adviseert om wekelijks een peulvrucht te eten. Wij Nederlanders eten echter maar gemiddeld 1 gram peulvruchten per persoon per dag. Om de peulvruchten consumptie te stimuleren is 2016 bekroond tot het jaar van de peulvrucht! […] Lees verder »

© 2024 Diëtistenpraktijk Gracefullfood | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafische vormgeving Door Doreen | Technische realisatie Sieronline B.V.