Samenwerkingen / projecten

Go F(or) IT! Gemeente Epe

Vanaf januari 2020 is Go F(or) IT! gestart. Dit programma is ontwikkeld door een samenwerking vanuit het CJG, diëtisten vanuit Epe en Vaassen, kinderfysiotherapeuten vanuit Epe en Vaassen en de gemeente Epe.

Als kinderen zich fitter willen voelen en lekkerder in hun vel willen zitten dan kunnen ze zich aanmelden voor Go F(or)IT! School maatschappelijk werk is bij het programma het eerste aanspreekpunt en maakt samen met de betrokken partners, kind en gezin een plan op maat.

Met Go F(or)IT gaan kinderen aan de slag met voeding, bewegen en lekker in hun vel zitten. Er kan op elk moment gestart worden.

Go F(or)IT is voor kinderen die:

  • zich minder fit voelen of niet lekker in hun vel zitten
  • te zwaar of juist te licht zijn
  • tussen 4 en 19 jaar zijn
  • in de gemeente Epe wonen

Op de basisscholen in de gemeente Epe is de flyer van Go F(or) IT verspreid. Heb je deze nog niet ontvangen via school, vraag er dan gerust nog even om of neem contact op met het CJG!

Samen met het kind en de ouders/verzorgers wordt gekeken hoe het kind zich fitter kan voelen.

Aanmelden kan via het CJG (klik hier) of 0578 720000.

Beweegkuur! / Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) Epe & Apeldoorn

Door overgewicht kun je gezondheidsproblemen krijgen. Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een programma dat helpt om de gezondheidsrisico’s te verminderen. Hierbij krijg je begeleiding om gezonder te eten, meer te bewegen en leer je deze gewoontes vast te houden. Het programma duurt 2 jaar en heet de “beweegkuur”.

Het GLI programma is bedoeld voor volwassenen met een inactieve leefstijl en overgewicht, waardoor zij een matig tot sterk verhoogd risico hebben op de bekende welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten. Na verwijzing van je huisarts of medisch specialist heb je een gesprek met de leefstijlcoach om te kijken of je in aanmerking komt voor het 2-jarig durende programma.

Interesse? Het is verstandig eerst een afspraak met je huisarts of praktijkondersteuner te maken, gezien je een verwijzing nodig hebt om mee te doen aan het programma.

Artrose Instituut Nederland

Bij het Artrose Instituut Nederland werken medisch specialisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en podotherapeuten/ podologen onder één dak intensief met elkaar samen, om tot de beste en meest duurzame niet-operatieve behandeling van artroseklachten te komen. Vele wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de door ons gehanteerde behandelwijze de best mogelijke niet-operatieve behandelwijze is voor artroseklachten. Voor meer informatie, klik hier.

DISA

DiSA staat voor Diëtisten Samenwerking Apeldoorn. DiSA is een professionele regionale vertegenwoordiging van samenwerkende diëtisten uit Apeldoorn, die staat voor het leveren van goede kwaliteit van zorg, actief meedenkt over hoe de zorg en samenwerking op de zorgmarkt verbeterd kan worden en dit ook actief naar buiten brengt. DiSA is een gezamenlijk aanspreekpunt voor dieetadvisering, voedingsvoorlichting van zowel het integrale als het reguliere zorgaanbod in de hele regio. DiSA is een professionele gesprekspartner en contactpunt voor andere groepen zorgverleners, verwijzers, zorgverzekeraars en mogelijke anderen.

Samenwerkingspartners

Aangesloten bij

© 2024 Diëtistenpraktijk Gracefullfood | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafische vormgeving Door Doreen | Technische realisatie Sieronline B.V.