Tarieven

Gracefullfood is aangesloten bij alle grote Nederlandse zorgverzekeraars. Indien jouw dieetbehandeling via de (basis)verzekering vergoed wordt, bepaalt de zorgverzekeraar de hoogte van het tarief. Dit verschilt dus per zorgverzekeraar, maar zal om en nabij de €20,00- per kwartier zijn. Ben je over je vergoeding heen of indien je niet aangesloten bent bij een zorgverzekeraar waar diëtistenpraktijk Gracefullfood een contract mee heeft, wordt het tarief in rekening gebracht die je in de tabel terug vindt. Je kunt ons vinden door op de site van jouw zorgverzekeraar te kijken, onder ‘gecontracteerde zorgverleners’.

Type consult Indicatie tijd Tarief
Intakegesprek (1e consult) + individueel voedingsadvies 75-90 minuten € 100,- –
€ 120,00
Kort vervolgconsult 15 minuten € 20,00
Lang vervolgconsult 30 minuten € 40,00
Telefonisch/Skype consult Per 15 minuten € 20,00
Toeslag huisbezoek €0,23 per km

Indien je verhinderd bent voor een afspraak, kun je de afspraak tijdig verzetten of afzeggen. Afspraken die korter dan 24 uur van te voren worden afgezegd kunnen in rekening worden gebracht. Deze kosten worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak met ons!

Vergoeding

De dieetadvisering zit sinds januari 2013 weer in de basisverzekering. Sindsdien geldt een vergoeding van drie uren dieetadvisering per kalenderjaar. Deze uren worden, bij volwassenen, echter wel eerst van het eigen risico afgetrokken. Kinderen betalen geen premie en hebben dan ook geen eigen risico.

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, is het mogelijk dat je meer uren vergoed krijgt. Bij twijfel adviseren we je om contact op te nemen met je zorgverzekeraar of je polis na te lezen.

De behandeling van diabetes mellitus, COPD en cardiovasculaire aandoeningen worden vergoed vanuit de ketenzorg. Voor deze behandeling dien je in behandeling van de huisarts te zijn.

Verwijzing

Voor een behandeling bij diëtistenpraktijk Gracefullfood heb je in principe geen verwijsbrief nodig. De diëtistenpraktijk is dus direct toegankelijk. Helaas vergoeden echter niet alle zorgverzekeraars de dieetbehandeling zonder een verwijsbrief van de huisarts. Wij raden je dan ook aan je polis goed na te lezen en het overzicht vergoeding dieetadvisering vanuit de basisverzekering van het huidige of toekomstige jaar te raadplegen. Zo nodig raden wij je aan een verwijsbrief bij de huisarts te halen.

Wanneer je zonder een verwijsbrief komt, wordt er extra tijd genomen om je situatie te bekijken. Dit is om na te gaan of je, met jouw klacht(en) en/of hulpvraag, bij ons op het juiste adres bent.

© 2024 Diëtistenpraktijk Gracefullfood | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafische vormgeving Door Doreen | Technische realisatie Sieronline B.V.