Het eerste consult

Het eerste consult duurt ongeveer een uur. Samen kijken we naar de reden en motivatie van je komst. We bespreken onder meer je klachten, (voedings)achtergrond, lichamelijke activiteit, lichaamssamenstelling en voedingspatroon. Aan de hand van deze gegevens kijken we samen op welke manier we jouw leefstijl het beste aan kunnen passen. Dit verwoorden we in persoonlijke doelen. Hierdoor is jouw advies altijd persoonsgebonden en op maat gemaakt.

Tijdens het eerste consult vragen we je de behandelovereenkomst te ondertekenen. Hiermee geef je onder andere toestemming voor verslaglegging en rapportage naar de huisarts.

Hier vind je de behandelovereenkomst, mocht je deze vast willen inzien.

Vervolgconsulten

Het tweede consult zal circa 30 minuten in beslag nemen. De daaropvolgende consulten zijn korter en nemen 15 tot 30 minuten in beslag. Tijdens deze consulten evalueren we de opgestelde doelen en kijken we naar de praktische toepassing van de adviezen. Motivatie en stimulatie staan hierbij centraal. Samen vergroten wij je kennis en vaardigheden over (gezonde)voeding. Het aanpassen van jouw leefstijl kan dan zonder hindernissen verlopen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak met ons!

Privacy

Jouw privacy is bij ons gewaarborgd. Als dietist zijn wij gebonden aan het Medisch Beroepsgeheim. Daarnaast werken wij volgens de privacywet Algemene Vordering Gegevensbescherming (AVG). Deze wet geeft regels voor een zorgvuldige omgang van de persoonsgegevens.

Lees meer over privacy.

Klachten

Als er iets niet volgens je verwachting verloopt of als je een klacht hebt, bespreek dit dan met ons. Wij staan altijd open voor feedback en samen kan er gezocht worden naar oplossingen en verbeteringen. Komen we er samen niet uit, dan kun je terecht bij de Klachtencommissie Paramedici 1e lijn.
(Postbus 1161, 3800 BD te Amersfoort)

Kwaliteit en voorwaarden

Diëtist is een beschermde titel. Alleen mensen met een afgeronde hogere beroepsopleiding (HBO) ‘Voeding & Diëtetiek’ mogen deze titel gebruiken. Dit is wettelijke vastgesteld in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG). In deze wet is de deskundigheid van een diëtist omschreven en zijn de opleidingseisen vastgesteld. Deze titel vormt een kwalitatieve waarborg voor onze werkzaamheden. Daarnaast zijn wij aangesloten bij het kwaliteitsregister paramedici. Het kwaliteitsregister paramedici is een vrijwillig register voor een groot aantal paramedische beroepen, waaronder de diëtist. Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de wet BIG. Vervolgens wordt periodiek (elke vijf jaar) geregistreerd of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Alleen wanneer aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de paramedicus zijn kwaliteitsregistratie. Hier vind je onze algemene behandelvoorwaarden.

Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn, je moet alleen weten hoe!

© 2024 Diëtistenpraktijk Gracefullfood | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafische vormgeving Door Doreen | Technische realisatie Sieronline B.V.